Micke Valier är vårt senaste tillskott i styrelsen efter förbundsmötet i Jönköping.
För att lära känna Micke mer så ställde vi 5 snabba frågor:

1. Vad var första brädan och vilket år?

-Osäker på märket, men det var stenhårda hjul och öppna kullager. Ingen kick. 1971. Den första jag köpte själv var en Tiger Woody med ACS-truckar och olikfärgade Hang Ten-hjul. 1978.

2. Favoritpark / spot att åka på?
-Magen säger Venice Beach. Hjärtat säger Highvalley. Filmkameran säger att jag ska stanna hemma.

3. Hjärtefråga nu som ny förbundsledamot i SSF?
-Att etablera förbundet som en seriös part i samtal med politiker och andra aktörer. Att etablera skateboard som en viktig del av samhället, hur högtravande det än må låta.

4. Mike V eller Micke V?
-I’m the original Mike V.

5. Vad fick en skateboardaktivist som dig att bli politiker?
-När jag fattade att det arbete jag lagt ner för att få skateparker byggda bar frukt, så förstod jag att det gick att påverka. Det var först senare som jag fattade att det jag gjort var politik.